Benvinguts a la "llar de yukiko". La porta és oberta. Troba la petita felicitat.
ようこそ"llar de yukiko"へ。扉は開いています。しあわせのかけらをおすそわけ。
Welcome to "llar de yukiko". The door is open. Find tiny happiness.

11.2.15

Des de Fukushima L'exposició Viva a Súria


Gairebé mig any després de la cloenda de l'expo "Des de Fukushima - l'exposició viva" a la biblioteca de Sant Quirze del Vallès, es va tornar a exposar a Súria, estretament vinculada a en Yoshi.


Com una activitat del programa de la Festa de Sant Sebastià de Súria, el dia 24 de gener es va inaugurar per cinquena vegada i com a darrer itinerari per Catalunya.


Quan la meva amiga japonesa i jo vam arribar a la sala de Cal Balaguer del Porxo ja hi estaven esperant 3 noies de Súria per ajudar-me a muntar l'expo. Llavors entre les 5 noies van treballar força i vam acabar la muntatge molt fàcil i ràpidament, som "Equip AA".


A les 16:00 va arribar el primer grup dels nens per participar en els tallers de "Ciutat del Futur" i "Dibuix Continuat"
De seguida va arribar un grup d'escolta i a l'entrada estaven esperant més nens.
En total vaig tenir més de 30 nens per fer els tallers, és un record!!
Tots els nens van concentrar-se i van gaudir de dibuixar "la ciutat del futur" i va crear dues ciutats més.








Els nens de Fukushima van començar a construir una ciutat del futur i altres nens de 5 llocs més de Catalunya lis van donar un cop de mà. En total van crear 5 panels de "ciutat del futur amb l'esperança"



Gràcies a totes i tots els que van col·laborar en aquesta exposició, TRAÇ de Barcelona, la Biblioteca Terra Baixa del Vendrell, la Biblioteca Joan Triadú de Vic, la Biblioteca de Sant Quirze del Vallès i per fi a Súria.


Durant la inauguració es van projectar les diapositives de 217 dibuixos dels nens de Fukushima que van participar al concurs “La nostra futura ciutat” que va organitzar “ Genkid's! Fukushima” de l'impremta YAMAKAWA .

Dates: fins al 15 de març.

Lloc: Cal Balaguer del Porxo a Súria.

Horari: de divendres a diumenges i festius, d'11.00 a 14.00 h. Dissabtes feiners, també de 16.00 a 18.00 h.

Per continuar l’obra conjunta que esdevindrà itinerant per alguns centres d’art del Japó.

2012年秋から始まったこの「ふくしまから、生きている展覧会」カタルーニャ巡回展もとうとう5回目を迎えました。カタルーニャで最後の巡回展はヨシ先生の第二のふるさとスリア(Súria)で1月24日から始まりました。

2012年に福島県白河市のリベラ絵画教室の子供たちの作品展がはじめてバルセロナで開かれ、その後、アルヴェンドレイ、ビック、サンキルザデバイェスと巡回展を重ね、そのたび この展覧会では会期中にワークショップに参加した子供たちが展示作品から受けたイスピレーションをもとに絵を描きそれらを福島の子供たちの絵に組み込んだり、繋げていったりしました。というわけで、毎回どんどん絵は増えて、今回5回目の展示はかなりの量だったのですが、この日はバルセロナから応援に来てくれた日本人の友人と会場で待っていてくれた地元スリアの3人と私、女子5人チームで手際よく設置作業を行い、お昼前には準備完了。
午後4時から始まった「みらいのまち」と「繋がる絵」のワークショップにはなんと40人近くの子供達が参加して、ふたつの新しい「みらいのまち」ができあがり「繋がる絵」もどんどん繋がってゆきました。中には一枚目の絵が気に入らないからと描き直す子もいて、ていねいに色を重ね、まわりの絵と調和するようにひとつの町を作り上げてゆく子供達の集中力には脱帽です。
こうして最終的には福島とカタルーニャの子供たちの合作ができあがる参加型展覧会、日々変化する生きている展覧会なのです。
スリアの展示の後、この展覧会は日本に里帰りし、様々なアートセンターを巡回する予定です。

たくさんの人達が来て下さった7時からのオープニングには、福島市のふくしま企画工房(山川印刷所内)の小雑誌「元気ッズ!ふくしま」が震災後に県内の小学生を対象に公募した「みらいのまち絵画コンクール」の全応募作品217点をスライドショーで上映しました。



会期は3月15日まで。
場所は Cal Balaguer del Porxo、Súria.
時間は金曜、土曜、日曜または祭日は11.00 から 14.00 まで。
土曜日は午後も(16.00 から18.00まで)開いています。

おまけ、
この絵に描かれている女の人は、「yukiko」つまり私なのだそうです。

 


pattern d'avui 今日の文様 today's pattern